Therapieweekend

Intensieve relatietherapie in de vorm van een dag, een weekend of desnoods een hele week met nazorg heeft vaak meer en sneller resultaat dan gedurende langere tijd wekelijks of 2-wekelijks een sessie. De weekends van november en december 2019 zijn inmiddels volgeboekt en/of gereserveerd.

Want wat zijn jullie mogelijkheden om gedurende de week voldoende tijd vrij te maken om echt samen aandacht voor en met elkaar te hebben? Zeker als jullie beide werken, jullie nog thuis kinderen hebben, familie en vrienden die om aandacht vragen e.a., kan dat in de praktijk heel lastig zijn. Jullie zijn naar de wekelijkse of 2-wekelijkse sessie geweest en je bent vast besloten om wat je daar geleerd hebt thuis echt te gaan doen! Helaas eenmaal thuis gekomen, vragen de omstandigheden zoveel van jullie aandacht, dat wat besproken is snel naar de achtergrond verdwijnt. Ook het toegezonden sessieverslag wordt niet of nauwelijks gelezen. Ondanks alle oprechte en goede voornemens gebeurt er natuurlijk wel wat, maar het rendement blijft beperkt.

Ook kan de situatie  waar jullie in terecht gekomen zijn zo hevig zijn, dat er gewoon een hele dag, weekend of zelfs week werk aan de winkel is. Aan de andere kant kan het ook gewoon heerlijk zijn om echt tijd voor jullie samen in te ruimen en jezelf en jullie relatie weer een flinke boost te geven.

Om die reden bieden Meindert Inderwisch ( http://amorenpsyche.nl/visie ) en ik jullie de mogelijkheid om een dag of een weekend naar bijvoorbeeld Zeeland, een andere locatie in Nederland of naar Frankrijk en in april 2019 naar Turkije te komen. We kunnen dan in Zeeland of elders in Nederland met jullie een goed hotel of een B&B  regelen. Dat kunnen jullie natuurlijk ook prima zelf. Wij hebben overigens goede ervaringen met Airbnb. Wij hebben ook de mogelijkheid om naar Frankrijk te gaan. We maken dan gebruik van de accommodatie van Le Guinot. ( www.leguinot.be ) Zij bieden verschillende mogelijkheden om daar te verblijven. Transavia vliegt enkele malen per week naar Bergerac en een retourticket kost ca. € 100,- – € 200,- p.p. Vervoer vanaf het vliegveld kunnen wij ook regelen.  Verblijf in Frankrijk biedt de mogelijkheid om vakantie en therapie met elkaar te combineren en is natuurlijk wel zo discreet. In april 2019 gaan we bij voldoende belangstelling een hele week in Turkije op de locatie Suleyman’s Garden organiseren. Deze locatie staat uitgebreid beschreven in het Psychologie Zomerboek 2018. Samen met Maaike, mijn vrouw, was ik daar deze zomer aan het zeezeilen en heb ik de locatie bezocht. Echt super en idyllisch! Het ligt in Faralya, een zeer rustige streek aan de Turkse zuidkust. Prachtige stranden en een verrukkelijke keuken.

Of het nu Zeeland of elders in Nederland, Frankrijk of Turkije wordt, wij gaan dan stevig met jullie aan het werk. Als je zo intensief met elkaar aan het werk gaat, is het wel zo verstandig om met twee therapeuten aan het werk te zijn om te voorkomen dat de therapie ongewild vastloopt.  Bovendien kunnen jullie dan tegelijk ook individuele sessies hebben. Die hebben dan het bijkomend voordeel dat ze meestal door de zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering vergoed kunnen worden. Relatietherapie wordt namelijk niet vergoed en is BTW plichtig. Afhankelijk van jullie behoefte is er ook voldoende ruimte om samen of even apart uit te waaien, wandelen etc.

Intensieve trajecten, behalve in Turkije, zijn ook mogelijk voor koppels die liever Engels als voertaal gebruiken. Meindert is docent Engels geweest en na 22 jaar bij Shell in binnen- en buitenland gewerkt te hebben, spreek ook ik vloeiend Engels. Daarnaast is vrijwel alle therapeutische vakliteratuur in het Engels.

Voor verdere informatie bel 078 674 5107 of mail info@praktijkvoorpsychotherapie.nl

Share This