Therapieweekend

Intensieve relatietherapie in de vorm van een dag, een weekend of desnoods een hele week met nazorg heeft vaak meer en sneller resultaat dan gedurende langere tijd wekelijks of 2-wekelijks een sessie.

Want wat zijn jullie mogelijkheden om gedurende de week voldoende tijd vrij te maken om echt samen aandacht voor en met elkaar te hebben? Zeker als jullie beide werken, jullie nog thuis kinderen hebben, familie en vrienden die om aandacht vragen e.a., kan dat in de praktijk heel lastig zijn. Jullie zijn naar de wekelijkse of 2-wekelijkse sessie geweest en je bent vast besloten om wat je daar geleerd hebt thuis echt te gaan doen! Helaas eenmaal thuis gekomen, vragen de omstandigheden zoveel van jullie aandacht, dat wat besproken is snel naar de achtergrond verdwijnt. Ook het toegezonden sessieverslag wordt niet of nauwelijks gelezen. Ondanks alle oprechte en goede voornemens gebeurt er natuurlijk wel wat, maar het rendement blijft beperkt.

Ook kan de situatie  waar jullie in terecht gekomen zijn zo hevig zijn, dat er gewoon een hele dag, weekend of zelfs week werk aan de winkel is. Aan de andere kant kan het ook gewoon heerlijk zijn om echt tijd voor jullie samen in te ruimen en jezelf en jullie relatie weer een flinke boost te geven.

Om die reden bieden Meindert Inderwisch ( http://amorenpsyche.nl/visie ) en ik jullie de mogelijkheid om een dag of een weekend naar Zeeland of naar Frankrijk te komen. We regelen dan in Zeeland in overleg met jullie een goed hotel  in de nabijheid van Vlissingen of Middelburg met ontbijt en diner. Wij hebben ook de mogelijkheid om naar Frankrijk te gaan. We maken dan gebruik van de accommodatie van Le Guinot. ( www.leguinot.be ) Zij bieden verschillende mogelijkheden om daar te verblijven. Transavia vliegt enkele malen per week naar Bergerac en een retourticket kost ca. € 100,- – € 200,- p.p. Vervoer vanaf het vliegveld kunnen wij ook regelen.  Verblijf in Frankrijk biedt de mogelijkheid om vakantie en therapie met elkaar te combineren en is natuurlijk wel zo discreet.

Of het nu Zeeland of Frankrijk wordt wij gaan dan stevig met jullie aan het werk. Als je zo intensief met elkaar aan het werk gaat, is het wel zo verstandig om met twee therapeuten aan het werk te zijn om te voorkomen dat de therapie ongewild vastloopt.  Bovendien kunnen jullie dan tegelijk ook individuele sessies hebben. Die hebben dan het bijkomend voordeel dat ze meestal door de zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering vergoed kunnen worden. Relatietherapie wordt namelijk niet vergoed. Afhankelijk van jullie behoefte is er ook voldoende ruimte om samen of even apart uit te waaien, wandelen etc.

Voor verdere informatie bel 078 674 5107 of mail info@praktijkvoorpsychotherapie.nl

 

Share This