Therapieweekend

Intensieve relatietherapie in de vorm van een dag, een weekend of desnoods een hele week met nazorg heeft vaak meer en sneller resultaat dan gedurende langere tijd wekelijks of 2-wekelijks een sessie.

Want wat zijn jullie mogelijkheden om gedurende de week voldoende tijd vrij te maken om echt samen aandacht voor en met elkaar te hebben? Zeker als jullie beide werken, jullie nog thuis kinderen hebben, familie en vrienden die om aandacht vragen e.a., kan dat in de praktijk heel lastig zijn. Jullie zijn naar de wekelijkse of 2-wekelijkse sessie geweest en je bent vast besloten om wat je daar geleerd hebt thuis echt te gaan doen! Helaas eenmaal thuis gekomen, vragen de omstandigheden zoveel van jullie aandacht, dat wat besproken is snel naar de achtergrond verdwijnt. Ook het toegezonden sessieverslag wordt niet of nauwelijks gelezen. Ondanks alle oprechte en goede voornemens gebeurt er natuurlijk wel wat, maar het rendement blijft beperkt.

Ook kan de situatie  waar jullie in terecht gekomen zijn zo hevig zijn, dat er gewoon een hele dag, weekend of zelfs week werk aan de winkel is. Aan de andere kant kan het ook gewoon heerlijk zijn om echt tijd voor jullie samen in te ruimen en jezelf en jullie relatie weer een flinke boost te geven.

Om die reden bied ik jullie de mogelijkheid om een weekend naar Goeree Overflakkee, Dordrecht of een andere locatie in Nederland te komen. Jullie kunnen dan ter plekke een goed hotel  waar je ook kunt ontbijten en dineren  regelen.  Voor de lunch wordt in deze corona tijd uiteraard gezorgd. Of het nu Flakkee, Dordrecht of elders in Nederland wordt, wij gaan dan stevig met elkaar aan het werk.

Twee therapeuten: als je zo intensief met elkaar aan het werk gaat, is het wel noodzakelijk om met twee therapeuten aan het werk te zijn om te voorkomen dat de therapie ongewild vastloopt. Ik heb een zeer ervaren vrouwelijke collega therapeute waar ik dan een beroep op kan doen.  Door met zowel een mannelijke en een vrouwelijke therapeute te werken, wordt voorkomen dat een van jullie zich “ondergesneeuwd” kan voelen. Bovendien kunnen jullie dan tegelijk ook individuele sessies hebben. Die hebben dan het bijkomend voordeel dat ze meestal door de zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering vergoed kunnen worden. Relatietherapie wordt namelijk niet vergoed en is BTW plichtig. Afhankelijk van jullie behoefte is er ook voldoende ruimte om samen of even apart uit te waaien, wandelen etc.

Voor verdere informatie bel 078 674 5107 of mail info@praktijkvoorpsychotherapie.nl

Share This