Verslaving

VerslavingVerslaving kent vele vormen en varianten. Het boek Zucht van Bram Bakker en Meindert Inderwisch (mijn vriend) vormt voor mij een wezenlijke leidraad als je met vragen omtrent verslaving komt.

Het lichamelijk en emotioneel afkicken van verslaving aan middelen kan pas beginnen als je durft te erkennen dat je verslaafd bent. In dat proces om tot die erkenning te komen kan ik je begeleiden.

Voor het feitelijke afkicken, verwijs ik naar Solutions, want die kunnen een (intramurale) zorg en begeleiding bieden die ik niet tot mijn beschikking heb.

 

Vervolgens kom je uit de kliniek en je staat nog met enigszins knikkende knieën weer buiten en je kunt vervolgens worden geconfronteerd met (ex)-partners, familie, vrienden, werkgevers die nu graag even met je willen “bijpraten”. Door de recente beperkingen in de ggz zijn de mogelijkheden voor instellingen als Solutions behoorlijk beperkt geworden. Er wordt vaak in groepen gewerkt en de mogelijkheden voor een individuele begeleiding van jou en je omgeving is niet altijd goed mogelijk. Zowel voor jouw begeleiding als die van je omgeving kun je een beroep op mij doen. Het is mogelijk om samen met degene die om je heen staan met paarden te werken. Paarden maken op absoluut betrouwbare wijze, zonder enige vooringenomenheid duidelijk wat er allemaal in je omgeving aan oude patronen, verborgen drijfveren, onverwerkte emoties etc. etc. spelen. Kortom als het om after care gaat, kun je een beroep op mij al dan niet in samenwerking met een paardencoach doen.

 

verslaving

Share This