Seksueel misbruik

Als je te maken hebt (gehad) met seksueel misbruik kan dit grote gevolgen hebben. Bij de Praktijk voor Psychotherapie in Dordrecht kun je terecht voor individuele therapie om je hierbij te helpen.

 

Zoek zo snel mogelijk hulp

Als je te maken hebt met seksueel misbruik kun je het beste zo snel mogelijk hulp zoeken. Dat dit niet gemakkelijk is, is duidelijk. Gevoelens van angst en boosheid maar misschien ook van schuldgevoel en schaamte spelen hierbij een rol. Je kunt depressief worden na een ervaring met seksueel misbruik. Misschien was jouw ervaring traumatisch en kom je daardoor nog verder in de knoop te zitten. Seksueel misbruik op jonge leeftijd komt vaak pas veel later naar boven, dit kan leiden tot een post traumatische stress stoornis (PTSS). Gerard van Knijff van de Praktijk voor Psychotherapie kan je hierbij helpen. Vanuit een gelijkwaardige relatie tussen cli├źnt en hulpverlener help ik je met het verwerken van jouw ervaring.

 

Misbruik door een geestelijk verzorger

Onder seksueel misbruik vallen alle seksuele of seksueel getinte handelingen die onder dwang gebeuren. Heb je hier mee te maken gehad? Neem dan contact met me op. Indien er sprake is van seksueel misbruik door een geestelijk verzorger kun je ook contact opnemen met de Praktijk voor Psychotherapie. Als lid van het KSGV heb ik mij verdiept in deze vorm van misbruik.

Wil je een afspraak maken? Schroom niet om contact op te nemen. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-43905873. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@praktijkvoorpsychotherapie.nl.

Share This