Relatietherapie

Zeker in de achterliggende coronatijd zijn veel relaties onder druk komen te staan. Relatieproblemen kennen vele vormen. Ontrouw is wellicht wel de meest pijnlijke en kent vele gezichten. De meest pijnlijke is als we er achter komen dat onze partner korter of langer een ander heeft. Maar er zijn ook vele andere vormen van ontrouw: kleineren, minachten, geen tijd voor elkaar, onverschilligheid, altijd maar aan het werk, alcohol en/of drugs, niet kunnen of willen praten, mishandeling, geen seks etc. etc. Was het nog niet zo lang geleden taboe om te scheiden, tegenwoordig lijkt het wel taboe om niet te scheiden. Als jullie zijn vastgelopen in je relatie door welke oorzaak dan ook dan is die relatievorm feitelijk tot een einde gekomen en wordt het tijd voor een nieuwe. Dat kan echter ook met dezelfde partner!

Als jullie samen of eerst alleen met mij  aan het werk willen, zijn jullie van harte welkom. Dat geldt naast heteroseksuele koppels uiteraard ook voor homoseksuele of polyamore koppels.  Esther Perel is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik ben door haar getraind en gesuperviseerd. In 2018 en 2019 was ik op haar congres in New York en in januari 2020 in Haarlem op de studiedag van de Nederlandse systeem therapeuten.  Verder heb ik dit jaar haar 3 digitale webinars met als thema’s de taboes rondom de dood, seksualiteit en geld

Relatietherapie bestaat uit gezamenlijke sessies en indien nodig ook individuele psychotherapie sessies, ieder van ca. 1 1/2 uur. Individuele psychotherapiesessies worden vaak deels vergoed in een aanvullend verzekeringspakket. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed en ik moet er BTW over berekenen.

Mijn tarieven zijn overdag € 98,50 per uur en ‘s avonds € 143,- per uur. Zie ook de mogelijkheid van een exclusief en/of intensief retraite weekend en/of week.

Bel me (078 674 5107) of email info@praktijkvoorpsychotherapie.nl voor het maken van een afspraak. Grimaldihof 14, 3329 BA Dordrecht

Share This