Hulp bij verslaving

Hulp bij verslavingBen je op zoek naar hulp bij verslaving? Dan kun je terecht bij de Praktijk voor Psychotherapie. Er zijn verschillende soorten verslavingen, van gameverslaving tot een verslaving aan alcohol of drugs. Praktijk voor Psychotherapie biedt hulp bij elke vorm van verslaving.

 

Van erkenning tot nazorg

Afkicken van een verslaving, zowel lichamelijk als emotioneel, is een lang proces. Een eerste stap is erkenning. Alleen door te erkennen dat je verslaafd bent, kun je succesvol afkicken. Ik kan je helpen om tot die erkenning te komen.

Het daadwerkelijk afkicken gebeurt bij Solutions. Wanneer je afgekickt bent, dan kun je bij de Praktijk voor Psychotherapie terecht voor verdere begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan de confrontatie met je omgeving. Deze hulp bij verslaving is niet alleen individueel maar kan ook samen met jouw omgeving.

 

Werken met paarden

Als onderdeel van de therapie heb je de mogelijkheid om met jouw naasten met paarden te werken. Paarden kunnen duidelijk maken welke oude patronen en onverwerkte emoties er spelen. Zeker in lastige en pijnlijke situaties kan het werken met paarden een goed hulpmiddel zijn. Het is geen vervanging van therapie maar ze kunnen zeer behulpzaam zijn als aanvulling. Een paardencoach is hierbij aanwezig.

Naast hulp bij verslaving kun je bij Praktijk voor Psychotherapie ook terecht voor hulp bij burn-out, individuele therapie en relatie- en gezinstherapie.  

Worstel je met verslavingsproblematiek? En heb je hulp nodig bij het erkennen van jouw probleem? Of ben je succesvol afgekickt en heb je behoefte aan nazorg? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

Share This