Depressie

DepressieHeb je last van een depressie of ben je ‘alleen maar’ somber? Het kan soms moeilijk zijn om onderscheid te maken. Afwachten om te kijken of het vanzelf overgaat is niet altijd aan te raden. Juist door tijdig hulp te zoeken kun je voorkomen dat een depressie lang aanhoudt.

 

Gestalttherapie: een procesmatige vorm van psychotherapie

Bij de Praktijk voor Psychotherapie kun je terecht voor hulp bij depressie. Therapeut Gerard van Knijff maakt hierbij gebruik van de Gestalttherapie. Dit is een directe en praktische vorm van psychotherapie. Het contact maken met jezelf, de omgeving en je therapeut. Hoe ervaar jij jezelf? Klachten komen vaak voort uit blokkades. Door deze blokkades samen met je therapeut op te heffen, krijg je weer ruimte om verder te kunnen.

 

Verschillende technieken

Binnen de Gestalttherapie kunnen verschillende technieken en methodes toegepast worden. Deze hebben doorgaans een experimenteel karakter. Je leert ervaringen en gevoelens op de juiste manier beleven en verwerken zodat blokkades opgeheven kunnen worden.

Gestalttherapie kan niet alleen bij depressie worden ingezet maar ook bij andere psychische klachten en problemen zoals relatieproblemen, angsten, stress, persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen.

 

Hulpvragen

Je kunt bij de Praktijk voor Psychotherapie terecht voor hulp bij verschillende onderwerpen. Van een post traumatische stress stoornis tot rouwbegeleiding en van hulp bij verslaving tot relatietherapie. Ben jij op zoek naar jezelf? Loop je in je leven steeds tegen hetzelfde aan? Heb je te maken (gehad) met pesten, verslaving of misbruik? Welke hulpvraag je ook hebt, de Praktijk voor Psychotherapie helpt je graag verder.

Share This